Werving van 150 stagiaires voor Floriade 2012 van start

Posted · Voeg Reactie toe

Floriade 2012, Venlo, HollandDe werving voor 150 stageplaatsen op Floriade 2012 is van start gegaan. Floriade 2012 biedt 150 MBO- en HBO-studenten een stagemogelijkheid. De zoektocht naar de stagiaires onderneemt de Floriade met MBO Diensten. Deze organisatie ondersteunt de Floriade ook bij de begeleiding van de stagiaires. De meerderheid van de stagiaires zal afkomstig zijn van de MBO-opleidingen Toerisme, Horeca, Economie, Handel, AOC’s en HBO-opleidingen Hotelschool, Leisure, Marketing, Communicatie en Sales uit heel Nederland. MBO Diensten selecteert de stagiaires en coördineert de inhoudelijke stagebegeleiding.

Tijdens een informatiedag op 12 oktober zijn 75 onderwijsinstellingen geïnformeerd over de stagemogelijkheden bij Floriade. De scholen gaan nu de studenten hierover informeren. Maar ook studenten van andere onderwijsinstellingen zijn welkom te solliciteren.

De studenten kunnen gedurende 10 weken tot een half jaar stage lopen bij de Floriade, tussen eind maart en eind oktober 2012. Er zijn al enkele functies die op korte termijn ingevuld worden. Verreweg de meeste functies starten eind maart 2012. Alle stagevacatures staan vermeld op de website www.mbodiensten.nl. Solliciteren is alleen mogelijk bij MBO Diensten en kan nog tot en met 6 november aanstaande. Op 1,2,3 en 4 december worden de studenten tijdens de selectiedagen uitgenodigd bij de Floriade in Venlo. Kort daarna zal bekend worden welke 150 studenten geselecteerd zijn voor een stageplek bij de Wereld Tuinbouw Expo.

In 2010 begeleidde MBO Diensten al 160 studenten tijdens hun stage bij de World Expo in Shanghai. MBO’ers en HBO’ers werkten daar in het Nederlands paviljoen en vervulden verschillende functies. Bij Floriade 2012 zal dit ook het geval zijn; de MBO’ers en HBO’ers werken in de gastontvangst, marketing, administratie, horeca, retail en events.

Bron: Floriade 2012

 
 
Top