Hoge Hotelschool Maastricht

Over

De Bachelor in Hotelmanagement aan de Hotelschool Maastricht is een vierjarige opleiding die studenten voorbereidt op een carrière in de internationale hospitality-industrie. Het programma omvat een breed scala aan vakken, waaronder management, marketing, financiën, gastvrijheid en evenementenbeheer. Studenten krijgen ook de kans om hun vaardigheden in de praktijk te brengen tijdens stages en projecten in de industrie. Met een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en interculturele communicatie biedt de opleiding een unieke leerervaring die studenten helpt om hun professionele en persoonlijke doelen te bereiken.

Contact

Heb je nog vragen over het Bachelor Hotelmanagement programma aan Hotelschool Maastricht? Neem gerust contact met ons op! Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze. Je kunt ons bereiken via e-mail, telefoon of door het invullen van het contactformulier op onze website. We horen graag van je!

Bethlehemweg 2, Maastricht

Telefoon 043-3528282

Website www.hotelschoolmaastricht.nl

Studieprogramma Bachelor Hotelmanagement

De Bachelor Hotelmanagement is een vierjarig programma dat gericht is op het ontwikkelen van managementvaardigheden voor de hospitality-industrie. Het programma is opgedeeld in verschillende fasen die elk een specifieke focus hebben.

Fase 1: Introductie en basisvaardigheden

In de eerste fase van het programma maak je kennis met de verschillende aspecten van de hospitality-industrie. Je leert over de geschiedenis van de industrie, de economie, wetgeving en de sociale aspecten van gastvrijheid. Daarnaast ontwikkel je ook basisvaardigheden zoals communicatie, presentatie en teamwork.

Fase 2: Verdieping in management en specialisatie

In de tweede fase ligt de nadruk op het ontwikkelen van managementvaardigheden. Je leert over strategie, marketing, financiën, human resources en operations management. Daarnaast krijg je de kans om je te specialiseren in een bepaald gebied van de hospitality-industrie, zoals food & beverage management of event management.

Fase 3: Praktijkervaring

In de derde fase van het programma ga je aan de slag met praktijkervaring. Je loopt stage bij een hotel, restaurant of ander bedrijf in de hospitality-industrie. Tijdens deze stage pas je de managementvaardigheden die je in de voorgaande fasen hebt opgedaan toe in de praktijk.

Fase 4: Afstuderen en toekomstperspectief

In de laatste fase van het programma werk je aan je afstudeerproject en bereid je je voor op je toekomstige carrière in de hospitality-industrie. Je kunt ervoor kiezen om verder te studeren, bijvoorbeeld met een Master in Hospitality Management of een andere relevante masteropleiding. Daarnaast kun je ook direct aan de slag in een managementfunctie in de hospitality-industrie.

Wil je meer weten over het studieprogramma Bachelor Hotelmanagement aan de Hotelschool Maastricht? Bekijk dan de website: https://www.hotelschoolmaastricht.nl/bachelor-hotelmanagement/studieprogramma.

Open Dagen

Wil je meer weten over onze bachelor hotel management? En tegelijkertijd de sfeer proeven en de campus zien? Wij  bieden je de volgende mogelijkheden aan: open dag, online info sessie of een drankje in ons Teaching Hotel.

Onze open dagen vinden meestal plaats op een woensdag. Tijdens een open dag van de hotelschool in Maastricht hoor je alles wat je moet en wilt weten. Na een presentatie leiden studenten je rond door het schoolgebouw, het Teaching Hotel en de Student Residence. Studenten beantwoorden graag jouw vragen en vertellen je wat zij leuk en minder leuk vinden aan de studie. Neem gerust een van je ouders of iemand anders mee. Data van open dagen in studiejaar 2023-2024 worden in september gepubliceerd.

MELD JE AAN VOOR EEN OPEN DAG