Hoge Hotelschool Maastricht

Hoge Hotelschool MaastrichtDe Hoge Hotelschool Maastricht “Hotel Management School Maastricht” is een vierjarige hbo-opleiding in gastvrijheidmanagement, die een Nederlandstalige en een Engelstalige stroom aanbiedt. Daarnaast bieden wij twee masteropleidingen aan.

Na de opleiding kun je terecht in management- en adviesfuncties in gastvrijheid- of dienstverlenende organisaties als hotels, restaurants, cateringbedrijven, facilitaire diensten in instellingen voor gezondheids- en ouderenzorg, bedrijven voor recreatie en toerisme en centra voor conferenties en congressen.

Gestart in 1950

De Hotel Management School Maastricht is opgericht in 1950. Sindsdien is de school uitgegroeid tot een gerenommeerd onderwijsinstituut, dat wereldwijd bekendheid geniet. Tegenwoordig studeren ongeveer 1.100 studenten aan ons instituut. Jaarlijks verwelkomen we zo’n 320 eerstejaars, afkomstig uit diverse landen binnen en buiten Europa. Er zijn ongeveer 120 medewerkers verbonden aan de opleiding.

Hoge Hotelschool Maastricht, Hotel Management School Maastricht logo

Campus

De campus van de Hotel Management School is gesitueerd in een prachtig oud park. De campus omvat de studentenflats, het onderwijsgebouw met bibliotheek en studentenrestaurant, het Teaching Hotel, de studentensociëteit en een sportveld. De onderwijsfaciliteiten zijn ondergebracht in het onderwijsgebouw, dat bestaat uit een theorie- en een praktijkvleugel. Er zijn 4 studentenflats met in totaal 259 kamers. Het eerste studiejaar wonen alle studenten op de campus. Iedere student heeft een eigen kamer, die als een kleine hotelkamer is ingericht.

Teaching Hotel

Het eeuwenoude Château Bethlehem werd in 2010 in samenwerking met 12 Nederlandse designers omgebouwd tot een prachtig ‘hotel met design’, het Teaching Hotel. Het hotel beschikt over 26 verrassende hotelkamers, een restaurant, een bar en verschillende vergaderruimtes. Hier verwennen onze studenten de gast. Met het Teaching Hotel beschikt de Hotel Management School Maastricht over een unieke en inspirerende leeromgeving voor zowel studenten als docenten. We zien dit hotel als een ‘gastvrijheidlaboratorium’. In het hotel kunnen we experimenteren met nieuwe concepten, een nieuwe kijk op gastvrijheid ontdekken en samen met onze externe partners nadenken over innovaties. Op deze manier leiden we onze studenten op tot de hotelmanagers van de toekomst: creatieve, innovatieve vakmensen, die een nieuwe impuls kunnen geven aan de hospitality industrie.

Studeren in Maastricht

Maastricht, de meest zuidelijke studentenstad van ons land, kan een heel aantal eretitels claimen. Ze is niet alleen ‘de Culinaire Hoofdstad van Nederland’ of ‘de meest Europese stad van ons land’, Maastricht staat ook synoniem voor joie de vivre, rijke cultuur en – niet onbelangrijk – erg leuk uitgaan en shoppen. Kortom, Maastricht heeft allure! Meer dan tien procent van de inwoners is student en dat merk je. Niet alleen de tjokvolle cafés op woensdag- en donderdagavond getuigen ervan, maar ook het grote aantal studentenkamers in de oude binnenstad, het actieve sociëteitsleven van vele studentenverenigingen en de enorme hoeveelheid ‘kroegfietsen’ aan de stationspoort bewijzen dat Maastricht een echte studentenstad is.

Video

Contact

Bethlehemweg 2, Maastricht

Telefoon 043-3528282

Website www.hotelschoolmaastricht.nl