Hoge Hotelschool Leeuwarden

Hoge Hotelschool Leeuwarden - Stenden University HotelDe HBO opleiding Hogere Hotelschool Leeuwarden (ook genoemd: Hoger Hotelonderwijs) leidt je op voor management- en adviesfuncties in bedrijven zoals hotels, restaurants, recreatieparken, congrescentra, en luchtvaartmaatschappijen: in gastvrijheid en dienstverlening.

Houd je van afwisseling en kan je het hoofd koel houden als de druk wordt opgevoerd? Dan is de Hogere Hotelschool aan Stenden Hogeschool iets voor jou!

5 redenen om voor Stenden te kiezen

  • de Hogere Hotelschool Leeuwarden is een brede opleiding tot (internationaal) manager in de gastvrijheidsindustrie;
  • de opleiding heeft een internationaal karakter door de buitenland mogelijkheden tijdens de opleiding; uitwisseling met andere scholen, Grand Tour en de buitenlandse stagemogelijkheden;
  • je leert door te doen: zowel tijdens de PGO-lessen en tijdens door praktijk ervaring op te doen in het leerbedrijf Stenden university hotel, waar je op elke afdeling leert omgaan met echte gasten;
  • veel kansen op een baan na je afstuderen
  • tijdens de opleiding Hogere Hotelschool Leeuwarden leer je voor het beroep hotelmanager in alle afdelingen en niveaus van het hotel.

Heb jij alles in huis?

Voor een carrière in deze sector moet je heel wat in huis hebben. Je moet je kunnen verplaatsen in de gasten, je kunnen onderscheiden van de concurrent en kunnen pieken op belangrijke momenten.

De opleiding Hogere Hotelschool aan Stenden Hogeschool leidt je op voor management- en adviesfuncties in bedrijven zoals hotels, restaurants, recreatieparken, congrescentra, en luchtvaartmaatschappijen. Door een blijvende vraag naar goed opgeleide medewerkers heb je uitstekende toekomstmogelijkheden. Ook het internationale karakter van de bedrijfstak en de opleiding bieden je veel mogelijkheden in zowel binnen- als buitenland. Je komt afgestudeerden uit Leeuwarden overal ter wereld tegen.

In de Praktijk

Uniek aan de Hogere Hotelschool van Stenden is het leerbedrijf Stenden University Hotel. We beschikken over drie restaurants van verschillend niveau en bijbehorende keukens, congresfaciliteiten voor groepen van vijf tot 300 personen en een hotel met 28 kamers. Je doorloopt alle niveaus die in de praktijk onderscheiden worden. Van afwassen, koken, bedienen, kamers schoonmaken, gasten inchecken, reserveringen maken en bevestigen tot het daadwerkelijk runnen van een afdeling in een managementfunctie.

Stenden University Hotel

Stenden university hotel Leeuwarden is een 4-sterren hotel wat gerund wordt door jonge, enthousiaste studenten van de opleiding International Hotel Management. Onder begeleiding van praktijkinstructeurs doen zij ervaring op in deze ‘Real World Learning’ omgeving.

Het hotel beschikt over 28 gezellig en comfortabel ingerichte hotelkamers met moderne faciliteiten. De Lobby&Bar.NL zijn zeer geschikt voor diverse doeleinden door de moderne en gevarieerde inrichting met loungebanken, een leestafel en hoge aanschuiftafels. De 5 vergaderzalen zijn flexibel in te delen en het op aanvraag beschikbare Auditorium maken het mogelijk om bijeenkomsten te organiseren van 2 t/m 265 personen.

Daarnaast beschikt Stenden university hotel Leeuwarden ook over haar eigen Congres- & Evenementen bureau, genaamd Stenden Meeting U. Eén loket voor al uw evenementen! Van advies tot het boeken van sprekers en van acquisitie tot het realiseren van een congres-website; desgewenst kunnen wij uw evenement van A tot Z verzorgen. Bij Stenden meeting u is de organisatie van uw evenement of congres gegarandeerd in goede handen!

In Restaurant.NL kunt u genieten van al het goede wat moeder aarde ons te bieden heeft. De filosofie van de Nieuwe Nederlandse Keuken loopt als een rode draad door Stenden university hotel Leeuwarden. Dit is gebaseerd op het gebruik van duurzame, biologische en seizoensgerelateerde producten.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kT8NBAgQdm8[/youtube]

Internationaal & Dichtbij

Stenden Hogeschool is een internationale school met vestigingen in Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika) en Bali (Indonesië).

Al tijdens de opleiding maken studenten kennis met hun toekomstige werkomgeving, bijvoorbeeld door één van onze leerbedrijven. Praktijkgerichte opleidingen dus.

Het internationale aspect toont zich in de buitenlandmogelijkheden tijdens de opleiding (zoals het volgen van een deel van de opleiding aan één van onze buitenlandse locaties) en de vele buitenlandse studenten op onze vestigingen.

Daarnaast betekent ‘dichtbij’ dat persoonlijke aandacht voor studenten voorop staat. Kleine locaties, docenten die studenten bij naam kennen en altijd tijd hebben om vragen te beantwoorden.

Aan Stenden Hogeschool studeren circa 11.000 studenten en werken 1000 medewerkers. Met verschillende vestigingen in Nederland maar ook in het buitenland is Stenden Hogeschool internationaal en dichtbij!

Contact

Rengerslaan 8, Leeuwarden

Telefoon 058-2441100

Website www.stenden.com