Jacob Jan Boerma ontvangt 3e Michelin Ster

Posted · Add Comment

Nederland heeft een nieuw driesterrenrestaurant: De Leest in Vaassen van chef-kok Jacob-Jan Boerma. Daarnaast zijn er negen nieuwe restaurant met een Michelin-ster. Dat heeft de organisatie van de Michelinsterren, een kwaliteitskeurmerk voor restaurants, zojuist bekendgemaakt in Maastricht.

Michael Ellis, directeur van de gids, over De Leest:

“Elk gerecht draagt de signatuur van Jacob Jan Boerma: geschoeid op de leest van vakmanschap. Kosmopolitische invloeden en inventiviteit zorgen er voor een elegant contrast tussen zoet, zuur en smaak.

2 Michelin Sterren

Nederland telt dit jaar in totaal 105 sterrenrestaurants, vier meer dan vorig jaar. Negen nieuwe restaurants hebben een ster gekregen, drie zaken gaan van een naar twee sterren.

  • Fred (Rotterdam) – (“De creaties van Fred Mustert zijn culinair maatwerk en een toonbeeld van het principe ‘less is more’.)
  • FG (Rotterdam) – (“Het samenspel van smaken die culinaire kwajongen François Geurds presenteert, overtuigt.”)
  • Bord’Eau (Amsterdam) – (“de keuken van Richard van Oostenbrugge die het best wordt omschreven als verfijnd en geweldig, maar even goed als verfijnd (culinair) geweld”)

Restaurant De Librije behoudt zijn derde ster, waardoor Nederland volgend jaar twee driesterrenrestaurants kent. Het huidige driesterrenrestaurant Oud Sluis, van chef-kok Sergio Herman, sluit op 22 december zijn deuren.

Het nieuwe restaurant van Ron Blaauw, Ron Gastrobar, is één van de nieuwe restaurants met een ster. Eerder dit jaar besloot Blaauw om zijn tweesterrenrestaurant in Amsterdam te sluiten om vier dagen later een goedkoper, toegankelijker en simpeler sterloos-restaurant te openen. Grand Restaurant Karel V in Utrecht is het enige restaurant dat dat zijn ster kwijtraakt. De vier andere restaurant die hun ster verliezen zijn of gesloten of onder een andere naam verder gegaan.

 
 
Top